Restaurants

Restaurantgidsen, restaurantsites, loungetent, kindvriendelijk restaurant

Lees meer..
Afhalen

Shoarma, Sushi,Chinees, Thais, Indiaas, Roti, Broodjes en meer.

Lees meer..
Recepten

Overzicht aan links naar websites met de lekkerste recepten en de populairste receptenwebsites.

Lees meer..

Wat houdt een faunavoorziening precies in?

Een faunavoorziening is een omheining, brug, goot, afscheiding of een ander object wat er voor zorgt dat wild in een bepaald gebied blijft.

 

Faunavoorzieningen zie je vooral om grote natuurparken, zoals bijvoorbeeld de Veluwe, Sallandse heuvelrug, Holterberg, Utrechtse heuvelrug.

 

Een goed voorbeeld hiervan is een faunatunnel. Vooral in de zomer en winter trekken vele amfibieën tussen verschillende verblijfplaatsen en broedplaatsen. Dit zijn meestal kikkers en padden, maar ook andere kleine dieren zoals egels. Doordat de verstedelijking alleen maar toeneemt, is het voor deze dieren steeds moeilijker en gevaarlijker om deze trek te maken. Hierdoor bestaat de kans dat de populatie flink daalt en sommige dieren zelfs met uitsterven worden bedreigt.

 

Om dit tegen te gaan kan er op drukke oversteekpaden faunatunnels worden geplaatst. Deze zijn in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Maar meestal is het vergelijkbaar met een soort buis die onder de weg doorloopt. Aan de weerse zijden van deze buis staat een laag hekwerk, zodat de dieren maar via een weg kunnen oversteken, de faunatunnel.

Hierdoor zal het overreden wild drastisch worden verminderd en zorg je voor een diervriendelijke oplossing

 

pad