Eikenhout is een duurzaam product. Het belast het milieu weinig en het bosbeheer is zo opgezet dat het de leefomgeving van de planten en dieren niet verstoort. Ook worden de rechten van de mensen die daar wonen en werken gerespecteerd.

 

Van eikenhout kun je mooie eiken tafelbladen op maat maken. Een eiken tafelblad is duurzaam en zeer sterk. Het gaat jarenlang mee.

Eiken tafelbladen op maat worden gemaakt door gedroogde eiken panelen die onder druk aan elkaar worden gelijmd zodat er een stevig en stabiel eiken tafelblad ontstaat.

Zodra het blad klaar is, wordt er een beschermende laag op het blad aangebracht zoals olie, vernis of beits.

De bladen hebben meestal een maximale dikte van vijf centimeter. Hout is een natuurproduct en blijft dus altijd werken, dus moet er een goede constructie gemaakt worden zodat het blad stevig blijft.

Er wordt vaak een harde wax aangebracht zodat het hout niet verkleurd en een olie zodat er minder kans is op beschadigingen van vocht en vlekken.

 

Voordelen van massief eikenhout:

– hoge kwaliteit

– duurzaam

– lange levensduur

– voor meerdere doeleinden bruikbaar zoals deuren, panelen en trappen

– geeft een warme uitstraling aan je interieur

– beschadigingen, vlekken en kringen zijn goed te restaureren

– geluiddempend

– schok dempend

– glas breekt minder snel op een massief eiken blad

 

Nadelen van massief eikenhout:

– het is prijziger

– doordat het hout werkt kan het vervormen als het niet goed in elkaar gezet is.

 

Massief eiken is dus een duurzaam product wat voor veel doeleinden ingezet kan worden en waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA