Pure macadamia noten bevatten hartstikke veel vitamines en mineralen. Om je lichaam gezond te houden heb je daar veel van nodig. Een hoop mensen krijgen daar echter niet genoeg van binnen per dag. Veel voedselbronnen bevatten bijvoorbeeld maar een paar verschillende vitamines en mineralen. Dan zou je dus een grote variatie aan voedsel moeten eten om overal genoeg van binnen te krijgen. Gelukkig bestaan er ook etenswaren waar een hele hoop vitamines en mineralen in verpakt zijn! Zo ook de macadamia noot.

 

Een bron van onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetzuren dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Het voorkomt dat cholesterol aan de wanden van je bloedvaten gaat hechten en dus je vaten vernauwt. Dit heet aderverkalking. Door de kans hierop zo klein mogelijk te houden, houd je je lichaam gezond. Naast pure macadamia noten hebben bijna alle andere noten ook een buitengewoon hoog gehalte aan onverzadigde vetten. Als je dus liever een amandel hebt, is dat ook helemaal goed! Ongeacht je smaak, noten kopen is dus een hele slimme zet.

 

Het hoge vetgehalte kan daarnaast ook bijdragen aan het succes van afvallen. Je hebt namelijk sneller het gevoel dat je vol zit. Noten eten als een tussendoortje kan dus heel goed uitpakken.

 

Mineralen in overvloed

Als je elke week een zakje vers gebrande noten haalt, ben je al heel goed op weg. Noten kopen zou bij de meeste mensen zeker bijdragen aan een gezondere leefstijl. Zeker als je weet dat je niet genoeg groente en fruit eet, is dit goed aan te vullen met bijvoorbeeld pure macadamia noten. Ze zitten namelijk vol met mineralen zoals mangaan, koper, ijzer en magnesium.

 

Zeker nu we de koudere maanden in gaan, en de zon zich steeds minder laat zien, zullen veel mensen last krijgen van tekorten. Voldoende vitamine D en magnesium binnenkrijgen kunnen namelijk symptomen van bijvoorbeeld depressie verminderen. Ook omega 3 vetten zijn zeer belangrijk in de koudere maanden. Veel noten zitten hier gelukkig ook vol mee! Kortom, noten kopen zou bij iedereen een gewoonte moeten zijn.