Ingrediënten:
250 g lamsvlees in stukje of shoarmavlees
2 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
halve el komijn,
50 g gedroogde abrikozen
1 tl tomaten puree
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl bruine suiker
zout en vers gemalen peper
2 Naan broodjes
Benodigdheden:
2 pannen
Maatbekers
Rasper
Professionele broodrooster
Snijplank
Voorbereiding:
Zorg dat je lamsvlees bij een slagerij haalt. Deze hebben een betere kwaliteit dan als je vlees haalt bij een willekeurige supermarkt. Er zijn ook verschillende soorten lamsvlees. Vraag daarom ook altijd bij de slagerij om advies welke lamsvlees het beste bij jou past. Zorg dat de lamsvlees niet gemaniëreerd is, want anders pas het niet bij abrikozen smaak. Snij het lamsvlees in stukjes. Snipper de ui en het knoflook. Snij de abrikozen in reepjes.
Bereiding:
Verwarm olie in een braadpan. Zorg dat de pan eerst goed warm is en bak hierin op hoog vuur het vlees licht van kleur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe met de komijn, in reepjes gesneden abrikozen, tomatenpuree, gemberwortel, bruine suiker, zout en peper.(zorg dus ervoor dat alles al voorgesneden is zodat je alles in een keer kan toevoegen) Verwarm dit alles op hoog vuur. Roer alles goed om want het kan snel verbranden met hoog vuur. Schenk 5 eetlepels water bij het vlees. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in 20 minuten gaar worden. Zet eventueel het vuur iets lager want anders kan het snel aanbranden. Voeg eventueel extra water toe. Verwarm de Naan broodjes in de oven of opengesneden in de broodrooster. Let per persoon een opengesneden broodje op een bord en verdeel er het vlees over. Schep er paprikasalade naast.
Overig:
Bereiding: ca. 30 minuten
Maaltijd voor 2 personen