Ossenstaartsoep met croutons is een lekkere verse Hollandse ossenstaartsoep maken met croutons.

Soep die wem et ons allen vroeger wel vaker thuis kregen voorgeschoteld, en waar we niet allemaal als kind dol op waren.

Het recept voor deze soep is dan ook een beetje aangepast, en wel lekker.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 stukje verse ossenstaart
  • 1 blokje of tabletje runderbouillon
  • 1 witte boterham
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel azijn
  • 2 theelepels sherry
  • 1 theelepel verse fijn gehakte peterselie
  • 1 mespuntje knoflookpoeder
  • 1 mespuntje ui poeder
  • 1 eetlepel boter
  • 1 liter water
  • peper en zout

Bereiding van deze soep

  1. Neem een braadpan en smelt hierin de boter.
  2. Bak hierin het stukje verse ossenstaart gaar, totdat het bijna van het bot valt  in ongeveer één uur.
  3. Haal het ossenstaartvlees van het bot.
  4. Snijd de korstjes af van het brood en snijd het brood in kleine blokjes.
  5. Zet een koekenpan op het vuur, voeg wat boter toe, laat deze smelten en bak de stukjes. brood krokant en goudbruin -onder af en toe omscheppen.
  6. Haal de broodcroutons uit de pan en leg deze opzij.
  7. Fruit de uienpoeder, de knoflookpoeder en de peterselie even aan in deze boter.
  8. Laat hierna alles uitlekken op keukenpapier.
  9. Voeg hierna 1 liter water toe plus het blokje bouillon.
  10. Breng dit aan de kook en laat het tien minuten trekken.