Trek kan op ieder moment van de dag opkomen, ook op kantoor. Het kan zelfs zijn dat je je hierdoor minder kunt concentreren omdat je zoveel zin hebt in een lekkere snack. Dat is niet gek. Je zit tenslotte ongeveer 8 uur van je dag op kantoor, dus het is best logisch dat je op een gegeven moment zin hebt in iets lekkers. Iets lekkers is voor iedereen anders. Wat de één lekker vindt, vindt de ander helemaal niks. In dit artikel geef ik je wat inspiratie voor snacks op kantoor. 

 

De zoete snack

Wanneer je van zoetigheid houdt is het niet gek dat je in de middag zin hebt in een snoepje of in een koekje (of meerdere). Weet je dit van jezelf en vind je het ook niet erg om af en toe te snoepen? Dan kun je een voorraadje snoep op kantoor neerleggen. Zijn er meerdere zoetekauwers op kantoor en wordt jouw voorraad daardoor de hele tijd geplunderd? Dan is het misschien een idee om aan je baas te vragen of dit in de standaard boodschappen kan worden opgenomen. Als ondernemer kun je immers ook bij de groothandel snoep halen. Ook kun je iedere dag wat meenemen, zodat je misschien niet alles in één keer op eet. Denk hierbij aan een pakje koekjes, zoals Sultana of Liga. 

 

De zoute snack

Is het vrijdagmiddag (of een andere middag) en begin je trek te krijgen in een lekkere zoute snack? Zorg dan dat je hier ook een voorraadje van op kantoor hebt liggen. Denk hierbij aan een gezamenlijke box met chips en nootjes. Vul deze met zijn allen aan als de box leeg is. Zo kan iedereen ervan profiteren. Om te voorkomen dat je iedere middag aan de chips zit, kun je afspreken dat de box alleen op een bepaalde dag geopend mag worden. 

 

De gezonde snack

Is al dit hierboven veel te ongezond voor jou, maar wil je wel iets te eten hebben onder het werk? Genoeg gezonde snacks om uit te kiezen. Denk hierbij aan groente en fruit, als bananen, komkommers, paprika, druiven en wortels. Ook aan een handje nootjes is helemaal niet slecht. Groente en fruit is misschien iets lastiger om als voorraad te bewaren op kantoor. Je kunt er wel voor kiezen om iedere maandag je voorraad voor die week mee te nemen. Heb je op vrijdagmiddag nog van alles over? Dan kun je dat mee naar huis nemen en in het weekend nog opeten. Zo weet je dat je die week erna misschien iets minder mee hoeft te nemen.