Om gewicht te verliezen, moet je minder calorieën eten dan je verbrandt. Dat klinkt heel logisch, maar toch is het niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Echter, het in de gaten houden van de voedselinname in de moderne omstandigheden kan lastig zijn.

 

Het tellen van calorieën is een manier om dit probleem aan te pakken, en wordt vaak gebruikt voor gewichtsverlies. Dit is een calorie tabel over hoeveel calorieën er in de producten zitten en of dit er naar verhouding veel of weinig zijn.

 

Wat zijn calorieën?

Calorieën zijn een maatstaf voor energie, die normaal gesproken wordt gebruikt om de energie-inhoud van voedingsmiddelen en dranken te meten. Technisch gezien wordt een dieetcalorie gedefinieerd als de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 kilo water met 1 graad Celsius te verhogen.

 

Je gebruikt de calorieën die je eet en drinkt voor essentiële functies zoals ademen en denken, maar ook voor dagelijkse activiteiten zoals lopen, praten en eten. Alle overtollige calorieën die je eet worden opgeslagen als vet en bij consequent meer eten dan dat je verbrandt zal dit leiden tot gewichtstoename.

 

Waarom calorieën tellen

Het is heel gewoon om te horen dat calorieën er niet toe doen en het tellen van calorieën is een verspilling van tijd. Maar als het om je gewicht gaat, tellen de calorieën wel mee. Dit is een feit dat keer op keer is bewezen in wetenschappelijke experimenten die overvoedingsstudies worden genoemd. Vaak heb je niet door wat je eet tot je erop gaat letten. In de meeste gevallen werk je voeding naar binnen zonder er over na te denken. Het maken van kleine verschillen zorgt er dan ook voor dat je de gevolgen hiervan snel kan ervaren.

 

Hoewel niemand voor de lol bezig is met het tellen van categorieën is het vaak bewezen dat het grote invloed heeft op het mogelijk maken van het verliezen van gewicht. In het begin is tellen van calorieën een lastig karwei omdat je het vaak moet nazoeken. Op den duur zal je sneller onthouden welke producten lage calorieën hebben en welke je kunt vermijden.

 

Het gebruiken van calorie tabel

In de calorie tabel op Yepedo kun je voeding vergelijk en bekijken wat eiwitten, vetten en vezels van de individuele producten zijn. De energie dichtheid geeft aan of een product goed voor de lijn is of dat dit beter vermeden kan worden. Daarnaast beschikt de tabel over een zoekfunctie voor als je op zoek bent naar specifieke producten.