Deze zoutarme tomatensoep is een lekkere tomatensoep op basis van weinig zout. Dit recept tomatensoep is een heldere tomatensoep, met verse tomaten of met tomatenpuree bereid.
Ingrediënten
Als voorgerecht voor 4 personen
- 300 gram tomaten
- 1 ui
- 1 wortel
- 1/2 bosje peterselie
- 1 liter bouillon, vers van één liter water met tijm, foelie en peper, of bouillon gemaakt van een zoutarm bouillonblokje
- 4 eetlepels vermicelli
- peper
Bereiding
- Maak de tomaten schoon en snijd deze in partjes.
- Pel de ui en snipper deze fijn, schrap de wortel en snijd deze in kleine blokjes en maak de peterselie schoon en snijd deze fijn.
- Kook de tomaten partjes en de wortel, de ui en de peterselie in de bouillon met de kruiden of in de bouillon gemaakt van een natriumarm bouillonblokje – in ongeveer een kwartier tot twintig minuten.
- Wrijf hierna de groenten door een zeef en druk hier stevig op.
- Kook in de tomatenbouillon de vermicelli gaar in ongeveer 8 minuten.
- Breng de zoutarme tomatensoep op smaak met wat peper.
- Voeg vlak voor het serveren wat fijn gesneden peterselie toe aan de zoutarme tomatensoep.
Tips
- Gebruik eens rijst in plaats van vermicelli.
- Smoor de groenten in wat boter, voordat deze worden gekookt voor een extra lekkere smaak.
- Als er geen verse tomaten te verkrijgen zijn, gebruik dan gerust wat tomatenpuree.
- Voeg eventueel vlak voor het opdienen een scheutje room toe aan de zoutarme tomatensoep, als extraatje.