Deze zoutarme tomatensoep is een lekkere tomatensoep op basis van weinig zout. Dit recept tomatensoep is een heldere tomatensoep, met verse tomaten of met tomatenpuree bereid.

 

Ingrediënten

Als voorgerecht voor 4 personen

  • 300 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 liter bouillon, vers van één liter water met tijm, foelie en peper,  of bouillon gemaakt van een zoutarm bouillonblokje
  • 4 eetlepels vermicelli
  • peper

Bereiding

  1. Maak de tomaten schoon en snijd deze in partjes.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn, schrap de wortel en snijd deze in kleine blokjes en maak de peterselie schoon en snijd deze fijn.
  3. Kook de tomaten partjes en de wortel, de ui en de peterselie in de bouillon met de kruiden of in de bouillon gemaakt van een natriumarm bouillonblokje – in ongeveer een kwartier tot twintig minuten.
  4. Wrijf hierna de groenten door een zeef en druk hier stevig op.
  5. Kook in de tomatenbouillon de vermicelli gaar in ongeveer 8 minuten.
  6. Breng de zoutarme tomatensoep op smaak met wat peper.
  7. Voeg vlak voor het serveren wat fijn gesneden peterselie toe aan de zoutarme tomatensoep.

Tips

  • Gebruik eens rijst in plaats van vermicelli.
  • Smoor de groenten in wat boter, voordat deze worden gekookt voor een extra lekkere smaak.
  • Als er geen verse tomaten te verkrijgen zijn, gebruik dan gerust wat tomatenpuree.
  • Voeg eventueel vlak voor het opdienen een scheutje room toe aan de zoutarme tomatensoep, als extraatje.