Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar een manier om met een klein budget jouw tuin van een makeover te voorzien? Wij vertellen jou hoe je met een klein budget jouw tuin van een volledig nieuwe look voorziet.

Hoe een intensieve schoonmaak- en onderhoudsbeurt een groot verschil kunnen maken

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Vaak kan een goede schoonmaak- en onderhoudsbeurt al een wezenlijk verschil maken. Door onkruid te verwijderen en de bestrating en schuttingen goed af te spuiten met een hogedrukreiniger kan de tuin jaren jonger lijken en vooral nog wel een aantal jaren mee. Na een grote schoonmaak- en onderhoudsbeurt is het uiteraard wel belangrijk dat je de tuin bijhoudt, zodat de mooie, opgeruimde uitstraling bewaard blijft.

De kracht van planten

Wil jij jouw tuin in een nieuwe look geven? Met een aantal nieuwe planten kan het geheel al heel anders lijken. Kies, ook in een kleinere tuin, altijd voor grote, opvallende planten en bijpassende bloembakken. Kleine tuinplanten en bloempotten kunnen een tuin een rommelige uitstraling geven, vooral als de tuin eigenlijk al wat verouderd is. Wil jij nieuw planten kopen voor jouw tuin en ben je op zoek naar planten die helemaal binnen jouw budget passen? Vandaag de dag hoef je voor de mooiste tuinplanten niet langer naar het plaatselijke tuincentrum, maar bestel je jouw favoriete planten eenvoudig online. Online planten kopen heeft als voordeel dat je aanzienlijk goedkoper uit bent dan bij het tuincentrum. Daarnaast hoef je de deur niet uit voor het kopen van de planten en wordt ook het vervoer naar huis gewoon voor je geregeld. Dat is wel zo makkelijk.

Goedkope tuinaccessoires met veel impact

Sommige accessoires voor in de tuin zijn helemaal niet zo duur, maar kunnen de uitstraling van jouw tuin in een handomdraai veranderen. Met een paar zakken grind kun je jouw tuinpad of borders in een handomdraai van een nieuwe look voorzien, met een prachtig tuinkleed kunt je jouw terras huiselijk en gezellig maken en met een privacymat geef je jouw schutting, balkonhek of tuinmuur in een handomdraai een nieuwe uitstraling. Daarnaast kan het ook lonen om een aantal plaatselijke kringlopen te bezoeken voor nieuw tuinmeubilair of unieke objecten die de uitstraling van jouw tuin naar een hoger niveau weten te tillen. Bij kringlopen kan je vaak tegen een zacht prijsje prachtige objecten scoren die jouw tuin in een handomdraai naar een hoger niveau tillen.