Veel mensen vinden het heerlijk om regelmatig uit eten te gaan. Je hoeft niet zelf te koken, geniet van lekker eten en je brengt tijd door met je partner, gezin of vrienden. Het is dan ook niet gek dat je het liefst elke week uit eten gaat. Even opdoffen, een mooie blouse uit je garderoberek halen en gaan! Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, omdat een avondje uit eten best in de papieren kan gaan lopen. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om wat geld te besparen als je uit eten gaat. Zo kun je net wat vaker genieten van een gezellige avond uit eten! In deze blog geven we je 3 tips waarmee jij wat goedkoper uit bent.

 

Zoek van tevoren uit waar je gaat eten

Als je niet te duur uit eten wil, is het niet verstandig om zomaar een restaurant binnen te lopen. Je kunt namelijk niet altijd inschatten of je te maken hebt met een duur of een betaalbaar restaurant als je voor de deur staat. Zoek dus van tevoren naar de menukaart, zodat je een idee krijgt van de prijzen. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan! En het is ook nog eens leuke voorpret om van tevoren op zoek te gaan naar leuke restaurantjes en de menukaart te bekijken.

 

Wees voorzichtig met wat je krijgt aangeboden

In verschillende restaurants wordt er vaak van alles aangeboden. “Wilt u wellicht een mandje brood?” “Had u een lekkere amuse gewenst?” Wilt u een glas van onze heerlijke champagne proeven?” Deze vragen hoor je regelmatig in een restaurant, en vaak zijn deze opties niet gratis. Ook staan er wel eens wijnen, flessen water of koekjes op tafel. En als je hiervan eet of drinkt, worden hier gewoon kosten voor gerekend. En het is dan ook niet verrassend dat dit vaak niet de goedkoopste gerechten of dranken zijn. Wees dus voorzichtig met alles wat je krijgt aangeboden in een restaurant. Het is helemaal niet gek om te vragen naar de prijs, en vervolgens te beslissen of je het gerecht dan nog dat geld waard vindt.