Verveel jij je ook zo in je vrije tijd? Dat kan verleden tijd zijn als je de tips die we voor je hebben op volgt. Misschien heb je vrienden die altijd druk zijn en heb jij heel veel vrije tijd over, ook kan het zijn dat ze aan het werk zijn. Dat is helemaal niet erg, maar misschien zou je er ook eens over kunnen denken je vrije tijd een stuk nuttiger te verdienen. Stel je eens voor dat je een leuke bijbaan in Leiden zou kunnen krijgen, hiermee besteed jij je tijd nuttig en je verdient er ook nog eens een leuk zakcentje mee. Hoe leuk is dat? Wij gaan je er alles over vertellen! 

Hoe vind je een leuke baan? 

Misschien vind je het wel lastig aangenaam werk te vinden, dat is ook niet gek als je pas net op de arbeidsmarkt komt. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van werk, maar het is wel handig goed na te denken over wat je graag zou willen en of je dit kunt combineren met een studie of een andere job. Misschien werk je nu enkel in de ochtend twee uurtjes, dan kun je natuurlijk kijken naar een baan waar je iets meer uurtjes zou kunnen maken. 

Wat kun je doen om werk te vinden dat bij je past? 

Het kan een hele opgave zijn om een leuke baan te vinden die ook daadwerkelijk bij je past. Soms gebeurt het namelijk dat er nog geen baan te vinden is die aansluit bij je opleiding, maar dan kun je natuurlijk gewoon een baan zoeken die je tijdelijk zou kunnen gaan doen. Op deze manier blijf jij je tijd nuttig besteden en zit je niet te wachten vanuit je luie stoel totdat er een leuke passende baan op je pad komt. 

Accepteer een andere baan 

Misschien is de baan die je graag zou willen pas over enkele maanden beschikbaar, dan zit je maandenlang met te veel vrije tijd. Accepteer een andere baan ook voor de sociale contacten. Je leert namelijk altijd nieuwe mensen kennen als je aan het werk gaat, zo kom je erachter dat al die collega’s eigenlijk wel heel erg leuk zijn. Dat is niet alleen goed voor je energie, maar ook goed voor de positieve gedachten. Hoe fijn is het als jij jezelf nuttig kunt maken en hier een ander ook nog eens blij mee maakt. Je verdient er ook nog eens een leuk bedrag mee, als dat geen voordelen heeft? 

Hoe solliciteer je?  

Je kunt solliciteren door langs het bedrijf te gaan, waar je graag zou willen werken. Hoewel het ook mogelijk is een online sollicitatiebrief de deur uit te doen. Misschien wel handig een kladje te maken, zodat je het zonder fouten kunt schrijven. Een goede sollicitatiebrief is namelijk het eerste beeld dat een werkgever van je krijgt, daarnaast is het handig een nette curriculum vitae op te stellen. Je kunt een foto toevoegen, maar dit hoeft niet per se.