Misschien heb je er wel eens van gehoord en misschien zit je nu wel te kijken of dat je water ziet branden en heb je geen idee wat matcha is. Kort uitgelegd is het een knalgroene traditionele Japanse theepoeder. Je kunt er dus simpelweg thee mee zetten.

 

Hoe drink je matcha?

Matcha kun je op verschillende manieren drinken. Er zijn een aantal recepten bekend. Je moet deze matcha recepten eens proberen. Let er wel goed op dat wanneer je matcha gaat kopen dat je de variant neemt die wat duurder is. Alle waar is naar zijn geld en dat is zeker zo met deze Japanse thee. Je kunt beter de duurdere versie nemen dan heb je echt een heerlijk kopje matcha.

 

Wat heb je nodig  om matcha te drinken?

Om matcha te drinken heb je de volgende dingen nodig.

 

  • Een matcha kom
  • Een zeefje
  • Bamboeklopper voor matcha
  • Een matchalepel

Wanneer je gebruik maakt van een originele matcha kom dan heb je precies de juiste verhoudingen om een goede kom matcha thee te maken. Door de vorm en de grootte van deze kom krijg je het perfect gemaakte kommetje thee. Je hebt voldoende ruimte om de matcha te mixen en daarna te drinken.

De zeef heb je nodig om de matcha poeder te zeven zodat je geen klontjes erin hebt zitten.

De originele matcha klopper is handig om de mix en het vocht tot een mooie pasta te kloppen. Heb je al het vocht toegevoegd? Ook dan kan je de klopper gebruiken.

Met de matchalepel van bamboe heb je precies genoeg voor 1 portie matchathee. Dat is erg handig omdat het om een kleine hoeveelheid gaat.

 

Matcha thee en meer

Je kunt matcha als thee drinken, dat hebben wij je net al verteld. Maar had je enig idee dat je het ook kunt verwerken in een overheerlijke smoothie? Die had je niet aan zien komen he? Nou het is echt waar hoor! Wanneer je van matcha thee houdt dan moet je ook de smoothie echt eens proberen. Die ga je vast en zeker geweldig vinden!