Best wel vreemd eigenlijk dat je naast je gewone salaris het niet alleen leuk, maar bijna vanzelfsprekend vindt dat er af en toe iets extra’s wordt toegeschoven. Vooral het einde van het jaar is daar gevoelig voor met bijvoorbeeld een eindejaar toeslag, maar vooral het kerstpakket. Hierbij kun je je er als werkgever gemakkelijk van afmaken met geprefabriceerde pakketten, maar met een beetje fantasie en de hulp van een gespecialiseerde site kan je ook een stuk beter voor de dag komen.

 

 

Waarom eigenlijk een kerstpakket?

Er is één echt heel goede reden om aan het eind van het jaar kerstpakketten uit te delen: als blijk van waardering. Dit hoeft niet altijd zo te zijn omdat het bedrijf of organisatie een succesvol jaar achter de rug heeft, maar kan ook als steuntje in de rug als het wat minder is gegaan. De werkgever waardeert zijn werknemers en, heel typisch menselijk natuurlijk, de inhoud bepaalt hoeveel. Gek genoeg hoeft het dan niet eens zo duur uit te vallen, want vooral de persoonlijkheid van het kerstpakket is vaak veel belangrijker. Het brengt tevens een stukje spanning met zich mee met niet alleen de vraag of men wel een kerstpakket krijgt, maar vooral wat de inhoud zal zijn. Het komt echter altijd terug op de basisgedachte ervan: waardering.

 

Voorgekauwd of zelf samenstellen

Er zijn talloze bedrijfjes, vooral online, die zich gespecialiseerd hebben in het maken van kerstpakketten. Meestal zijn deze standaard en gebaseerd op een aantal lekkernijen en snuisterijen, maar de variatie in deze is enorm. Deze verscheidenheid is vooral afhankelijk van originaliteit en budget. Vooral bij de meer persoonlijke pakketten ziet de werknemer hoeveel hij wel niet gewaardeerd wordt. Gelukkig kun je als werknemer niet alleen veel op thema bestellen, maar zelfs compleet verpersoonlijkte pakketten verkrijgen. Dat vergt wat meer tijd en energie van de werkgever, maar de kans is groot dat hij of zij op zijn of haar beurt door de werknemers de gegeven waardering dubbel terugkrijgt. Een kerstpakket samenstellen is dus voor veel bedrijven een zeer goed idee!