Griekenland staat bekend als een vakantieland. Menig mens heeft weleens een van de mooie eilanden van Griekenland bezocht om ongestoord vakantie te vieren. Toen ben je er wellicht achter gekomen dat Griekenland als vakantieland veel in haar mars heeft voor vakantiegangers. Je kunt rustig genieten op een van de stranden, de witte huisjes en kerkjes bekijken en de cultuur ontdekken. De eilanden Kreta, Zakynthos, Chersonissos en Korfoe bieden uitstekende uitgaansgelegenheden voor jongeren. Ben jij overgevlogen naar een van de culturele steden, een zonovergoten plaats aan de kust of een levendig eiland? Je kunt weer een stukje Griekenland proeven door gyroskruiden aan je gerecht toe te voegen: zo creëer je een Griekse smaakbeleving!

 

Herbeleef je vakantie: dit is Kreta

Het eiland Kreta biedt veel verschillende soorten vakanties en heeft iedereen wel iets te bieden. Het eiland heeft veel verschillende klimaten. Waar de palmbomen in het westen bloeien, is het middelste gedeelte een ruige woestijn. Naast de grote steden Heraklion, Agia Nikolaos en Rethmyno, is Kreta bezaaid met kleine, knusse vissersdorpjes, zoals de idyllische dorpjes Fodele, Agia Pelagia of Achlada. Indien je lokale sferen wilt proeven, zijn deze dorpjes bij uitstek de plekken om naartoe te gaan. Kreta staat naast haar cuisine bekend vanwege haar Arabische invloeden. De haven van Heraklion, of al-Xandax zoals het vroeger heette, is een van de meest iconische trekpleister van het eiland. Deze invloeden zien we dus echt terug in het traditionele Griekse eten. Gyros is namelijk afgeleid van een het Turkse gerecht döner kebab. Om deze gyros te bereiden, kan je gemakkelijk gyroskruiden aan je gerecht toevoegen voor een optimale Griekse smaakbeleving.

 

Proef Griekenland met gyroskruiden

Ook als je je in Nederland bevindt, kan je je vakantie herbeleven: proef Kreta in je eten. Bereid je gyros met gyroskruiden!