Eén van de populairste gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn de overheerlijke taco’s. Deze lekkernij vind je eveneens in het Mexicaanse restaurant van Roosendaal.

Weet jij hoe zelf goede taco’s maakt? Je ontdekt het hier!

 

Taco’s bakken

Eén van de gerechtjes waar je gegarandeerd altijd mee scoort zijn Mexicaanse taco’s. Ze zelf bereiden is kinderspel én je kan er werkelijke alle kanten mee uit: vlees, kip, vis, groenten… alles kan en alles mag. Een taco is samengesteld uit maïsmeel en ziet er uit als een soort schelp of pannenkoek die je naar eigen smaak kunt opvullen. Er zijn krokante en zachte taco’s. De taco’s kun je perfect zelf maken door zo’n 300 gram tarwe of maïsmeel te vermengen met olijfolie of boter, 100 ml lauw water en een snuifje zout. Kneed alles tot een zacht soepel deeg en blijf kneden tot het deeg niet meer plakt. Indien het moeilijk is om het deeg soepel te krijgen, voeg je een beetje water toe. Rol het in een bolletje en laat het deeg een half uurtje rusten. Kneed vervolgens verschillende kleinere bolletjes en rol het deeg uit in platte rondjes, zoals pannenkoeken. Bak de taco’s in een opgewarmde, droge koekenpan tot ze bruine vlekjes krijgen.

 

De klassieke taco

Een klassieke heerlijke taco bereid je als volgt:

  • Begin met het fruiten van een ui en knoflook en voeg groene en rode paprika toe. Laat dit even aanstoven.
  • Voeg 500 gram gekruid rundergehakt toe en laat dit bakken tot het vlees helemaal gaar is.
  • Breng het vlees en de groenten op smaak met paprikapoeder en komijn, te doseren naar wens.
  • Voeg een 5 tal eetlepels tomatenpuree toe samen met 150 ml runderbouillon en roer alles door elkaar.
  • Laat goed inkoken zodat de smaken versmelten.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Verwarm de taco kort in de oven en vul hem op met het rundergehakt en de groenten.

Toppings op je taco

De taco werk je vervolgens af met toppings. Denk daarbij aan een smeuïge guacamole, een frisse tomaten- en/of mangosalsa, gekruide zwarte bonen, pittige jalapenos, opgelegde rode ui, rijst met limoen en peterselie en een wolkje zure room.

 

Naast de klassieke versie kun je altijd variëren met de vulling. Proef en experimenteer en laat het vooral smaken!