Langer licht, aangename temperatuur en gezellig zomeravonden. Dat leent zich perfect om te barbecueën! Als het vlees in de aanbieding is sla gerust een bbq pakket in, vlees kan namelijk gemakkelijk worden ingevroren. Hierdoor is een bqq pakket bestellen ook zeker een optie.

 

Zo een barbecue vleespakket bestaat vaak uit de meest gebruikte stukken vlees voor op de BBQ, zoals:

 

Saté, dit is inmiddels niet meer weg te denken op de bbq. Ook is dit stukje vlees gemakkelijk zelf te maken. Gebruik dan bij voorkeur varkenshaas of kipfilet. Dat zijn de zachtere vleessoorten. Kijk maar eens goed rond in de supermarkt of bij de slager. Er zijn namelijk diverse varianten en diverse kruidingen beschikbaar. Varkensvlees is meestal iets stugger dan kippenvlees, ook moet dit iets langer op de BBQ liggen. Kipsaté moet voor de veiligheid wel voorgegaard worden.

 

Worstjes, deze zie je ook vaak op de BBQ terugkomen. Ze zijn er in allerlei uitvoeringen. Maar een ding hebben ze gemeen, ze zijn allemaal gemaakt van varkensvlees. Qua smaak komen ze het meest overheen met voorgegaarde saucijsjes. Deze worstjes zijn met diverse kruiden te verkrijgen denk aan kerrie, tuinkruiden of pittige peper, voor elk wat wils.

 

De speklap wordt gesneden van de buik van het varken. Hoe groter de speklap hoe beter de kwaliteit van het vlees is. Meestal worden de speklappen nog gemarineerde om er een overheerlijke smaak aan te geven. Let wel op bij het bakken van de speklappen, hier wil vaak nog vet uit druppen. Dit vet veroorzaakt meestal flinke vlammen op de BBQ!bbq