Het klinkt natuurlijk als een prachtig idee, het kopen van een glazen saloontafel maar er zijn enkele zaken waar je wel aan moet denken voordat je zo’n pareltje in huis haalt. Waar je allemaal aan moet denken hebben wij op een rijtje gezet zodat je niks over het hoofd zal zien.

 

Kleine kinderen

Met kinderen is het natuurlijk altijd opletten met glazen voorwerpen, en glazen tafel; is geen uitzondering op de regel. Als eerste heb je natuurlijk het risico dat glas kan breken, en dat kan erg gevaarlijk zijn met kleine kinderen. Hier komt nog bij dat glazen meubels vaak veel lichter en minder stevig zijn dan meubels van andere materialen, ze vallen dus sneller om wanneer een klein kind zich eraan vasthoudt, dit verschilt natuurlijk wel per glazen salontafel.

 

Schoonmaken

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt glas snel vies en zie je er elke vingerafdruk erop, je zult een glazen salontafel dus regelmatig goed moeten schoonmaken. Als je hier een hekel aan hebt dan wil jij jouw beslissing misschien nog eens overdenken, je komt er namelijk niet onderuit. Wanneer je een glazen tafel niet schoonmaakt dan zal hij er niet lang mooi uitzien.

 

Een moderne look

EEn glazen tafel kan een kamer er al snel modern doen uitzien, en wanneer dit je doel is dan een glazen salontafel een perfecte manier om dit te doen. Maar ook in een ander soort interieur, kan een simpele glazen salontafel mooi staan, aangezien hij erg veelzijdig is. Dit is dus een van de voordelen van een glazen salontafel, je kunt er veel kanten mee op. In een klassiek interieur past hij prima, vooral als hij een houten frame heeft. Maar ook in een Scandinavisch interieur kun je hem mooi inpassen.

Er kleven dus zowel nadelen als voordelen aan het nemen van een glazen salontafel, het is geheel aan jou waar je nu voor kiest. Denk zowel aan de voordelen als aan de nadelen en maak hierop gebaseerd je beslissing! Voor meer inspiratie kom gerust eens langs bij Wessels Wonen, voor het beste interieuradvies in Twente.