Wanneer je oude keuken aan vervanging toe is, wordt het tijd voor een verbouwing van de keuken. Hier komt eigenlijk best veel bij kijken. Zo moet je jezelf wel goed voorbereiden natuurlijk voordat je aan zo een verbouwing gaat beginnen. Om je een beetje op weg te helpen, met de voorbereidingen van zo een verbouwing, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet.

 

Maak een moodboard van je droomkeuken

 

Wanneer je je keuken wil gaan verbouwen is het handig als je van tevoren een klein beetje een idee hebt van wat je uiteindelijk wil bereiken. Hiervoor zou je een moodboard kunnen maken van plaatjes uit tijdschriften. Hiermee wordt ook meteen duidelijk hoe je smaak is. Dit maakt het uitzoeken van een andere keuken een stuk makkelijker. Dit zou je samen met je partner kunnen doen, maar ook afzonderlijk van elkaar om duidelijk te krijgen wat jullie beide stijl zou worden. 

Het uitzoeken van de keuken

 

Als je helder hebt hoe het er een beetje uit moet komen te zien wordt het de hoogste tijd om een keuken uit te gaan zoeken. Je zou van tevoren hiervoor al een tekening kunnen maken van hoe je graag zou willen dat het er uit komt te zien qua indeling. In het moodboard dat je hebt gemaakt is de stijl al naar voren gekomen, wat het zoeken in een keukenzaak makkelijker maakt. Het is aan te raden naar meerdere keukenzaken te gaan. 

Vergeet daarbij niet je moodboard, je tekening en je lijst met overige wensen mee te nemen. Wellicht heb je een voorkeur voor een bepaalde achterwand. Zie ook deze achterwanden om een beetje een idee op te doen van welke achterwanden er allemaal te verkrijgen zijn.

Wat verder nog belangrijk is, is dat je de tijd moet nemen om een keuze te maken. Neem geen besluit als er niet een of meerdere keukens tussen zitten waar je de wauw factor bij hebt. Het is een behoorlijke investering die je niet snel nog een keer zal gaan maken. Zorgvuldigheid is dus aan te raden.