Als sporter is voeding van groot belang voor je prestaties. Normaal gesproken eet je als sporter meerdere maaltijden per dag. Soms heb je echter ook zin in een tussendoortje: geen grote maaltijd, maar gewoon iets voor ‘tussendoor’. Hierbij is het voor sporters belangrijk dat deze tussendoortjes wel gezond zijn. Vind je het lastig om op gezonde snacks te komen? Lees in dit artikel 3 gezonde tussendoortjes voor sporters!

1. Sla-wraps met kip

De meest gezonde variant van een wrap is de sla-wrap. Dit is een wrap gemaakt van slabladeren. Deze kun je vullen zoals je dat zelf wilt. Een bekende variant is de sla-wrap met kip. Lekker gezond, en je krijgt ook nog eens eiwitten binnen! Je kunt dit aanvullen met bijvoorbeeld mais, tomaat, papria, of andere gezonde voeding.

 

Sla-wrap zijn lekker, gezond, en vullen goed. Een ideaal tussendoortje voor een sporter!

 

2. Magere kwark

Er zijn meerdere redenen om voor magere kwark als tussendoortje te kiezen: het vult goed, het bevat veel eiwitten, en het is goed te combineren met fruit en noten. 

 

Kwark wordt vaak gecombineerd met fruit. Denk bijvoorbeeld aan druiven, banaan en frambozen. Dit maakt het een lekkere en gezonde snack: je krijgt zowel de vitamines en mineralen van de fruit als de eiwitten van de kwark binnen.

 

De eiwitten in kwark zijn langzame eiwitten. Dit betekent dat je lichaam ze langzaam opneemt. Een goed moment om magere kwark te eten is dus in de avond. Zo worden de eiwitten langzaam opgenomen, ook tijdens het slapen. Bovendien weerhoudt dit je ervan om hongerig naar bed te gaan of hongerig wakker te worden.

 

3. Eiwitshake

Onder sporters is de eiwitshake ontzettend populair. Een eiwitshake kan zowel sportvoeding als een sportsupplement worden genoemd, en is een shake welke veel eiwitten en weinig andere voedingsstoffen bevat. Bovendien wordt een (whey) eiwitshake, in tegenstelling tot bijvoorbeeld magere kwark, juist snel opgenomen. Daarom is het een ideaal tussendoortje voor na het trainen. Je voorziet je lichaam met een eiwitshake namelijk direct met een goede hoeveelheid eiwitten. Bovendien is een eiwitshake met een smaakje (zoals aardbei) ook nog eens lekker!

 

Meer over voeding voor sporters

Natuurlijk is voeding voor iedereen van belang. Sporters verhogen echter hun prestaties door gezond te eten. Daarom is het van belang om een goed voedingsschema te hebben. Door de juiste voedingsstoffen te consumeren, kun je namelijk beter presteren. Hierbij kunnen bijvoorbeeld ook sportsupplementen helpen.

 

Meer over sportvoeding, supplementen, en algemene voeding voor sporters, kun je vinden op Muscleconcepts.nl.